CD Viitanen & Kirkkala: From night light till dawn

15,00 €
sis. ALV
Varastossa

Kuvaus

VIITANEN & KIRKKALA

From night light till dawn

℗ & © Viitanen & Kirkkala 2023

VIKI001

UCP/EAN 6429830153702

14 kappaletta , 65 min


VIITANEN & KIRKKALA:

Petri Viitanen , Etelä-Suomi laulu, soolo- ja rytmikitarat

Pasi Kirkkala , Keski-Suomi taustalaulut, rytmikitarat, bassokitarat, koskettimet

Kuoreveden Hallista (nyk. Jämsä) lähtöisin olevan Viitanen & Kirkkalan debyyttialbumi From night light till dawn julkaistaan helmikuun 24. päivänä.

Aiemmin musiikkia vain suoratoistopalveluissa julkaissut kaksikko päätyi tällä kertaa äänittämään ja julkaisemaan täyspitkän CD albumin. Albumi sai nimensä ennen kuin yhtään nuottia tai ääntä oli tallennettu ja projekti onkin kulkenut alusta loppuun asti nimellä From night light till dawn. Osaamatta sen tarkemmin lokeroida albumin musiikkia, he luonnehtivat sitä yksinkertaisesti rock-musiikiksi. Albumin äänimaisema mukailee heidän kunnioittamaansa 80- ja 90-luvun taitteen rock-musiikkia. Kevättalvella 1989 he soittivat ensi kertaa yhdessä nimeämättömässä bändissä ja sitä seuraavat vuodet bändissä nimeltä Night Light (myöhemmin Yövalo). Albumi onkin heidän häpeilemätön kunnianosoituksensa 80-luvun rocksoundeille ja - sovituksille ja tuon aikakauden ”stadion” - fiiliksille.

Kappaleet äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin 15.5. - 11.11.2022 välisenä aikana. Pasin äänittäessä kappaleiden rakenteita ja taustoja ”THE ROOM” studiolla Eväjärvellä, Petri fiilisteli vokaalit ja soolokitarat ”69-STONES” studiollaan Perttulassa. Yhteistyö oli helppoa ja kappaleet valmistuivat nopealla tahdilla. Työnjako, kappaleiden sovitus ja miksaus sujui niin vaivattomasti, että välillä tuntui kuin joku kolmas henkilö ohjaisi projektia, mutta ehkä kyseessä oli se yli 30 vuoden kokemus, joka kertoi miten toimia. Viimeisenä albumille sävellettiin kappale Rock and roll train, joka nivoo yhteen albumin nimen ja kansitaiteen, ollen samalla täydellinen lopetus koko tälle kuuden kuukauden äänitysprojektille.

Jokainen kuulija kuulee ja kokee albumin kappaleet ja niiden tekstit varmasti erilailla eri aikoina. Niin myös kappaleiden tekijät. Välillä jokin kappale tuntuu parhaalta, mutta seuraavalla kerralla se onkin jokin toinen kappale. Jos joitain kappaleita halutaan nostaa esille, niin Petrin suosikit ovat tällä hetkellä Rock and roll train ja Make a choice. Pasin suosikit ovat taas kappaleet Monster, Wasted years ja albumin lopettava July.

ROCK ON !!! VIITANEN & KIRKKALA

yhteydenotot :

viitanen.kirkkala@gmail.com
kuvat ja teksti: viitanen & kirkkala - facebook